Fra ide til virkelighet

Foto: Magnus Wintersborg.

Å gå fra ide til ferdig produkt kan være vanskelig, men noen handler og lykkes. VÅG spurte Ann Kristin Medalen (42) om å dele sin prosess med å få ut Årboka «Verdifull.»

– Jeg fikk på et tidspunkt for meg at jeg skulle begynne å skrive ned ting av betydning, hverdagslige hendelser, opplevelser med Herren og praktiske gjøremål. Jeg var rundt i alle bokhandlere i Kristiansand, men fant ingen fin og koselig bok å skrive i. Da kom ideen om å lage en selv.

Foto: Ann Kristin Medalen

Ann Kristin tror ideen kom fra Herren. Hun ville at boken skulle minne kvinner på at de er verdifulle, herav navnet på boken. Tanken var også at boken skulle inneholde en bibelstudieplan som kunne inspirere kvinner til daglig å gå sammen med Gud.

– Boken er egentlig en videreføring av firmaet mitt «Made with love by God», der Herren minnet meg på at jeg skulle fortelle mennesker at de er elsket, gjennom å bruke ord, bilder og tekstiler, sier hun.

Ann Kristin forteller at tanken om å lage boken ble lagt litt på is våren 2014. Men så kom hun “gudfeldig” til Latvia, som hun sier og der fikk hun kontakter på et lokalt trykkeri.

– Der og da bestemte jeg meg for at jeg ville gi ut boken selv. Jeg følte meg sikker på at Gud ville være med. Det var utrolig gøy, veldig slitsomt, men spennende å se noe vokse frem mellom hendene mine, og jeg fikk utrolig god hjelp.

Ann Kristin Medalen satset egne penger på bokprosjektet og synes absolutt det var et krevende valg, spesielt når man er alene om økonomien og har barn.

–  Jeg våget fordi jeg trodde virkelig dette var noe Gud ville, og jeg gikk i tro. Boken ble til på tre meget hektiske uker. I løpet av to uker hadde så mange kjøpt boken at jeg hadde dekket utgiftene jeg hadde med å gi den ut.

Ann Kristin ønsket å gi ut flere årbøker, men ville gjerne samarbeide med et forlag for å gjøre boken enda bedre og nå lenger ut. Hun fikk napp hos Luther forlag i januar i fjor.

– Det var gøy for meg, jeg følte at det som ble lagt ned i meg var det noen som trodde på! Denne gangen ble det enda mer jobb, men det er gøy å jobbe for noe som kan være til glede og velsignelse for andre. Jeg har lært mye av dette samarbeidet og er erfaringer rikere ved en eventuell neste bok.

Fra ide til virkelighet – Ann Kristins 5 tips:

Verdifull forside 21. Be over de tankene som begynner å komme,

2. Del ideen med noen få som våger å si sannheten, både positive og negative sider.

3. Våg å ta imot konstruktiv kritikk, det blir du bare bedre av.

4. Ikke del ideen med mange. Da kan den bli utvannet, eller andre prøver å gjøre det samme og mislykkes fordi det var meningen at det var du som skulle gjøre det.

5. Stol på magefølelsen, og la ideen din være det som kommer frem, ikke bare halvveis, da vil den ikke lenger være helt din.

Det er utrolig gøy å komme i kontakt med mennesker som forteller at boken har gjort en forskjell for dem.

Jeg har fått et glimt av Guds storhet gjennom å gå for denne ideen, og jeg har sett at Han bryr seg om sin datter og forlater ikke. Jeg er ikke redd for å prøve og sette nye ideer  ut i verden, selv om  den menneskelige nederlagsfølelsen er et  snikende bakteppe og janteloven regjerer,  men man vinner intet om man intet våger, og sammen med Herren er alt mulig!

Ann Kristin Medalen
www.madewithlovebygod.com


Liker du det du leser i nettmagasinet VÅG og har lyst til å lese nye historier en gang i måneden? Da kan du bli abonnent. Les mer under fanen abonnement i menyen.

Written By
More from Tone Dalhaug Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *