Griper du muligheten?

Jeg sitter på en benk utenfor et barnehjem på Filippinene. Jeg snakker med Dave, som er 16 år. Han har bodd her hele sitt liv. Jeg vet at skole ikke er det enkleste for ham. Likevel drømmer han om å bli filmregissør.

Det er mange barn fra dette barnehjemmet som har fått nye familier i andre land, og der er mange historier om drømmer som har blitt virkelighet. Barn som har hatt store utfordringer med seg inn i livet, men som har blitt gitt en mulighet. Ei nydelig lita jente som ble født med en hånd for lite og sammengrodde fingre på den andre hånden fikk familie i USA. Der gikk hun igjennom en rekke operasjoner. I dag er hun blitt 21 år. Fremdeles har hun en hånd, og fingrene på den andre er  ikke helt rette, men hun er blitt en dyktig pianist.

Hvordan er det mulig? tenker jeg. Jeg tror det handler om mange ting, om å ville noe, tro på noe, følge drømmene dine, og ikke minst bli gitt en mulighet. Men kanskje aller mest handler det om å gripe muligheten.

Dave er flink til å male og tegne, danse og spille piano. Han har store utfordringer med vanlig skole, men ha stortrives når han får skape. Jeg tror Dave vil gripe de mulighetene han får. Jeg synes jeg ser det i øynene hans, på tross av hans vanskelige utgangspunkt i livet tror jeg at han vet at ingen ting er umulig. Han kjenner Gud og Gud kjenner ham. Kanskje han en dag blir filmregissør. Det skulle ikke forundre meg.

Uansett hva ditt utgangspunkt er, uansett hva du har gjort, uansett hva som har blitt deg fortalt, så gjelder Guds ord for deg. Ingen ting er umulig for den som tror!

Du vet vel at Gud har gitt deg en ny mulighet? Rett og slett fordi han elsker deg. Men det er opp til deg å gripe den. 

Written By
More from Tone Dalhaug Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *