Han som stopper opp.

Det er så mye å lære av historiene om Jesu vandring her på jorden. Han viser vei på så mange måter.

Han hadde en fin balanse mellom «arbeid» og hvile. Han hadde mange gode venner og han gikk trofast i tempelet. Han var mye sammen med mennesker, men så trakk han seg også ofte avsides for å være alene med Gud. Ofte ble han omringet av skarer med mennesker som han talte til, han var jo rett og slett en stor kjendis i sin tid. Han ble hyllet og motarbeidet.

Det fine jeg tenker på i dag er at på tross av sin evne til å nå de store skarene, valgte han ofte å gjøre selskap med de som var litt utenfor i samfunnet. Det er så mange eksempler på dette, som den samaritanske kvinnen han møtte ved brønnen der hennes liv ble forvandlet. Han viste nåde til kvinnen som skulle steines og han besøkte tollerens hus. Bibelen er full av historier der Jesus tar seg tid til den enkelte. Han gjorde ikke forskjell på folk, han fordømte ingen.

Han tok seg umaket med å nå den ene. Jesus er den gode hyrde, han forlater de 99 i saueflokken for å lete etter den ene som har kommet bort.

Takk, kjære Jesus, for at du også stopper opp og møter oss, hver og en. Takk for at vi får lov til å kalle deg vår venn.

Les mer i Bibelen.

Johannes 4.1-27
Johannes 8.1-13
Matteus 9.9-14
Johannes 10.11
Matteus 18.12-15

More from Kristin Fagerland Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *